Nieuws

Talent uit de middenschool schittert in ‘De koning stinkt!’

Na een auditie mochten de beste acteurs uit het tweede jaar repeteren voor een theaterstuk. Op 10 en 11 mei gaven ze maar liefst 3 voorstellingen voor een groot publiek in het Cultuurhuis van Tessenderlo. Een hele dikke proficiat aan onze toneelspelers, begeleidende leerkrachten en decorbouwers! Zij zetten een knappe prestatie neer. Het grappige stuk werd zeer gesmaakt!

Lees verder

Winnaars tekenwedstrijd Lions Club Tessenderlo

De leerlingen uit 1KV en 1PV namen deel aan de Vredesposterwedstrijd van de Lions Club Tessenderlo. Het thema van de wedstrijd was dit jaar: Samen Durven Dromen over Vrede.

Uit maar liefst 760 tekeningen selecteerde de jury 42 tekeningen die kans maakten op een prijs, waaronder 5 leerlingen van Campus Max Middenschool! In het gemeentehuis van Tessenderlo werden de prijzen uitgereikt. Helaas behaalde we nét niet de TOP 4, maar deelnemen is natuurlijk belangrijker dan winnen!

👏🏼 Een applaus voor Lieze Joris (1KV1), Mila Bonhomme (1KV2), Joran Berings (1PV2), Mertcan Tatli (1PV3) en Almina Arslan (1PV4)

Lees verder

Werkgroep well@school wint de zilveren STIP IT-award!

Ook onze middenschool nam deel aan de bekende STIP IT-actie. Onze leerlingen konden deelnemen aan verschillende activiteiten op de middenschool. Voetbal, kubb, just dance, een fotobooth, spikeball, spelletjes... Het was er allemaal! Op deze manier brachten we onze leerlingen dichter bij elkaar. Opkomen tegen pesten is vooral opkomen voor verbinding, niet toevallig onze baseline: samen.leren.verbinden. Deze toffe middag leverde de werkgroep well@school de zilveren STIP IT-award op. Deze doorgeefaward is jaarlijks te verdedigen tijdens de week tegen pesten. Volgend jaar gaat de werkgroep opnieuw de uitdaging aan!

Lees verder

14 mei Campus MAX-dag

Op zondag 14 mei is het Campus MAX-dag. Elke Campus toont zijn studieaanbod en zullen er infostanden zijn voor o.m. internationalisering, de sociale dienst, een jobbeurs, e.a. Verder zijn er verschillende drank- en eetstandjes en wordt er kinderanimatie voorzien. Dit is een dag voor leerkrachten, leerlingen en hun ouders, maar ook tot de buren, stagiairs, nieuwe leerlingen, nieuwe leerkrachten …. zijn welkom. Kortom, we willen laten zien dat we fier zijn op Campus MAX!
De Campus MAX-dag vindt plaats op 14 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees verder

Verschillende generaties werken samen in het Erasmus Maris project “The hunt for microplastics”

Verschillende generaties leerlingen van onze scholen in Tessenderlo zijn betrokken in het Erasmus Maris project “The hunt for microplastics”. Eind maart komen verschillende scholen en organisaties uit Europa samen in Valencia waar het onderzoek in beeld gebracht wordt en waar de leerlingen ook de kans krijgen om mee te varen op een zeilboot. Deze zeilboot wordt ons ter beschikking gesteld door de “Generalitat Valenciana” waarmee de leerlingen zelf microplastics vissen op zee.

Lees verder

Dankbetuiging van onze partner in Katerini

"De directie, het personeel en de leerlingen van het 5de Gymnasium van Katerini uiten onze warme dankbaarheid voor de schenking van 20 desktop-computers, die ingezet zullen worden om het tekort in onze school te verhelpen. In het kader van onze samenwerking in het Erasmus+ KA229-programma ‘Solidarity with the Pieria region (Greece): Education – Democratic Citizenship – Health – Environment’ is deze schenking van zoveel computers een bijzondere daad van solidariteit naar de educatieve gemeenschap van onze school toe: ze versterkt onze technologische infrastructuur en draagt bij aan de verdieping van ons pedagogisch werk.
Daarom hebben we een dankbetuiging gepubliceerd op de website en op het facebook-account van onze school, maar ook in een aantal lokale kranten en nieuwssites."

Lees verder

Deze week zijn 17 leerlingen van de derde graad van het College te gast in Katerini. In het kader van het Erasmus+-project Caring for Europe hebben zij de afgelopen maanden via allerlei acties geld ingezameld voor onze partner in Katerini: Kapnikos Stathmos, een lokale vrijwilligersorganisatie. Vandaag leren ze de organisatie beter kennen en steken ze ter plekke meteen ook hun handen uit de mouwen! Dit alles in een internationale, ontspannen maar leerrijke sfeer, samen met collega-leerlingen uit Luxemburg, Duitsland en Griekenland. Alweer een fantastische Erasmus+-ervaring!

Lees verder

Onze laatstejaars klaarstomen voor de toekomst!

Het diploma van onze laatstejaars nadert stilaan meer en meer, maar dan wacht de leerlingen alweer een nieuwe uitdaging. Vroeg of laat komen ze op de arbeidsmarkt terecht en gaan ze op zoek naar hun droomjob. Om hen alvast wat op weg te helpen, organiseerden we op donderdag 16 februari opnieuw een sollicitatiedag.

Lees verder

Wij samen, dat is de MAX!

De leerlingen van de werkgroep Well@school uit de middenschool organiseren op donderdag 16 februari middagactiviteiten in het teken van de week tegen pesten. Met deze acties willen ze de leerlingen aansporen om tijdens de middag te sporten, te dansen, te spelen of creatief te zijn. Goed bezig, jongens en meisjes van Well@school!

Lees verder

Leerlingen geven De Kriekel een opfrisbeurt.

De leerlingen van 5 Lassen kregen een uitdagende en creatieve opdracht van het gemeentebestuur: het bekende kunstwerk De Kriekel in Schoot een opfrisbeurt geven.

Lees verder

Middenschool verzamelt 1150 euro voor Warmste Week

Campus MAX Middenschool trok in december naar de Warmste week in Hasselt met een bedrag van maar liefst 1150 euro. De leerlingen zamelden via allerlei acties geld in. Het bezoek was tevens ook het debuut van onze nieuwe MAXcotte. Bedankt, jullie zijn de MAX!

Lees verder

Aanmeldsysteem voor 1A en 1B

Middenschool Campus MAX heeft voor volgend schooljaar gekozen voor een inschrijvingsbeleid met aanmeldsysteem. Wil je inschrijven voor 1A of 1B in schooljaar 2023-2024? Dan kan je best eerst aanmelden in de periode tussen 27/03 en 21/04. Zo maak je meer kans op een definitieve inschrijving.
Bezoek voor meer info de webpagina van de middenschool of kom langs tijdens de infodag op zondag 5 maart.

Lees verder

Waarom en hoe organiseren wij duaal leren?

Onze school gaf aanbevelingen rond duaal leren en gender aan ESF Vlaanderen. Waarom organiseren wij richtingen in duaal leren? Hoe maken wij meisjes warm voor STEM?
Dit resulteerde in een mooie reportage!
In het schooljaar 2023-2024 organiseren we nieuwe richtingen in duaal leren. Hou onze website in de gaten!

Lees verder

Infoavond growth mindset

Onze middenschool organiseerde op 16/11 een infoavond voor ouders, leerkrachten en leerlingen over growth mindset. Daar leerde Véronique Janssens ons hoe we aan ons zelfvertrouwen kunnen bouwen door onze mindset onder de loep te nemen. Een vaste mindset blokkeert je in het leren. Een groeimindset helpt je omgaan met fouten maken. Daardoor leer je je faalangst overwinnen. Véronique legde ons uit hoe we onze gedachten kunnen sturen om positiever in het leven te staan en niet meer bang te zijn om te leren of fouten te maken. In het eerste jaar krijgen alle leerlingen van Campus MAX les over growth mindset om zichzelf te leren sturen en te leren doorzetten als het moeilijk gaat.

Lees verder

Onze computers gaan naar Katerini!

Meer dan 70 van onze vaste computers werden bijna professioneel ingepakt en gestapeld en naar onze Europese partners in Katerini verzonden. Bij ons bezoek vorig jaar aan de partnerschool in Griekenland was het ons immers opgevallen dat de informatica bij de collega's écht verouderd was. Toen onze vaste computers werden opgeruimd om plaats te maken voor laptops, werd in Katerini dan ook enthousiast gereageerd op het voorstel om die vaste computers aan hen te schenken. Maandag 24 oktober werden de twee paletten opgehaald. We zijn benieuw naar de unboxing in Katerini!

Lees verder

Minecraft Hackaton

Op 20 oktober kwamen 22 leerlingen van Campus MAX samen met 50 leerlingen van andere scholen naar Brussel om te bouwen aan een virtuele school in Minecraft. Ze werden geselecteerd op basis van hun creatieve ideeën. Er wordt inclusief en samen gewerkt: leerlingen van het lager, secundair en buitengewoon onderwijs uit heel Vlaanderen bedenken, ontwerpen en bouwen aan een achtbaan met sommen, een doolhof vol spelling, chemische elementen in 3D, monumentale beeldhouwwerken, een planetarium om de sterrenhemel te ontdekken, een magazijn om logistieke processen te simuleren en nog veel meer.

Lees verder

Yvan Lemmens zwaait na 28 jaar af als schooldirecteur

Onze Yvan Lemmens gaat na 28 jaar als directeur op pensioen. Samen met alle collega's vlogen we er vorige week donderdag nog een "veurleste" keer in. Bedankt Yvan voor de vele jaren! We gaan jou missen!

Lees verder

Project STEAM – 1e graad

Enkele klassen uit het tweede leerjaar van de eerste graad werkten dit schooljaar samen aan het project STEAM. STEAM staat voor Sience - Technology - Engineering - Arts - Mathematics. De vakken Stem, Nederlands, aardrijkskunde, natuurwetenschappen, wiskunde en beeld werkten samen rond het thema duurzaam leven.

Lees verder

Campus MAX College in Limburg (D)

De tweede uitwisseling in het Erasmus+-project 'Vivre ensemble' brengt ons naar de Erlenbachschule in Elz. Dat is slechts een vijftal kilometer van Limburg verwijderd. Van Limburg an der Lahn in Duitsland...
Onze leerlingen hebben de collega's al laten kennismaken met Belgische specialiteiten als 'ballekes met krieken', 'koekjestaart' en 'Chinees voetbal'. De krieken bij de ballekes heeft niet iedereen durven proberen, maar wie het waagde, vond het lekker!
Het contact met de leerlingen uit Marseille, La Réunion en Elz verloopt goed, ook omdat onze leerlingen er heel typisch voluit voor gaan!

Lees verder

De Club Erasmus+ Vivre Ensemble (Campus MAX College) aan het werk

De vierdejaars van het Erasmus+-project 'Vivre ensemble - Gemeinsam leben' kwamen donderdag 31 maart samen om te werken aan het project: een padlet met de wetenswaardigheden van Marseille en Elz, een authentiek Belgisch-Vlaams-Loois recept, een woordenwolk rond discriminatie, de selectie van een liedje tegen discriminatie, ... Een hele namiddag werk, maar met het oog op de uitwisselingen in mei en juni is dat natuurlijk een kleine moeite!
Wie de officiële pagina van het project wil bezoeken, gaat naar https://twinspace.etwinning.net/128310/home!

Lees verder

Café Kapnikos groot succes!

De leerlingen van de werkgroep 'Caring for Europe' organiseerden, zoals aangekondigd in ons vorige bericht, een café om financiële steun te verzamelen voor Kapnikos, de sociale vzw in Katerini (Griekenland) waarrond ons Erasmus+-project is opgebouwd. Dat drankje voor het goede doel liep bij veel mensen vlotjes binnen. De gezelligheid en het mooie lenteweer waren mooi meegenomen!

Lees verder

Café voor Kapnikos!

De leerlingen van de werkgroep 'Caring for Europe' organiseren een café voor het goede doel! Na de inzamelactie van november-december proberen ze nu financiële steun te verzamelen voor Kapnikos, de sociale vzw in Katerini (Griekenland) waarrond ons Erasmus+-project is opgebouwd. Een drankje voor het goede doel? Zeker! Leerkrachten en leerlingen van de derde graad (College & Stem) zijn welkom vanaf 15:45u in de cafetaria van Campus MAX Stem.

Lees verder

Eindelijk weer op skireis!

Eindelijk mochten onze tweedejaars tijdens de krokusvakantie weer skiën! Het geduld van ons skiteam werd 2 jaar op de proef gesteld door het gekende coronabeestje. Ook dit jaar was het spannend afwachten of de reis mocht doorgaan. Hun doorzettingsvermogen werd beloond. Op vrijdagavond 25/02 vertrokken 2 bussen vol opgewonden skiërs naar de Oostenrijkse bergen. Leerkrachten en leerlingen schaafden al glijdend en vallend hun skills bij en beleefden een zalige vakantie. 'Het was een voorbeeldige groep leerlingen dit jaar!' aldus begeleidende L.O.-leerkracht Tinneke Rutten. Haar collega's beaamden dit volmondig. Een weekje later arriveerden onze alpinisten veilig op de parking van de school. Uit de bus stapten supercontente en iets meer gebruinde gezichtjes. Het skiteam begint alvast met aftellen naar de komende krokusvakantie!

Lees verder

Leerlingen krijgen les in het labo van chemiebedrijf

De leerlingen uit de nieuwe STEM-richting Biotechnieken van Campus MAX in Tessenderlo krijgen les in het labo van chemiebedrijf Vynova. “Zo proeven onze leerlingen al eens van het werken in een echt labo, zien ze andere laboranten aan het werk en leren ze meteen ook werken volgens de juiste veiligheidsvoorschriften.”

Lees verder

Steun onze sociale dienst door online te shoppen via Trooper

Yes, vanaf nu kan iedereen die online shopt ons steunen!
Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat? Maak kennis met Trooper. Een website die ervoor
zorgt dat je de Sociale Dienst van Campus Max kan steunen door één extra klik wanneer je online shopt.
En jouw aankopen kosten je geen eurocent meer.

Lees verder

Kerstkaartjes voor woonzorgcentrum Heuvelheem

De leerlingen van de basisopties STEM-wetenschappen en STEM-technieken werkten de voorbije weken tijdens hun STEAM-project aan duurzame kerstkaarten voor de woonzorgcentrumbewoners van Tessenderlo. De kaartjes werden gelaserd uit hout. Deze kerstkaarten kunnen nog jaren als kerstdecoratie dienen. Dat maakt het project duurzaam. Op 7 december brachten ze hun realisaties naar woonzorgcentrum Heuvelheem. Wij wensen alle bewoners een vrolijk kerstfeest en een gezond Nieuwjaar!

Lees verder

Sinterklaas verrast leerlingen van de middenschool

De Sint moet tegenwoordig heel creatief zijn als hij op scholenbezoek wil. Maar de heilige man is altijd flexibel. Hij bracht ons een coronaproof buitenbezoek op een tractor met aanhangwagen. Natuurlijk waren er geen stoute kinderen op Campus MAX!

Lees verder
Kapnikos

Teacher meeting Kapnikos (Katerini, GR)

Campus MAX College start (eindelijk) het project 'Caring for Europe' op. Leen Maes en Koen De Keersmaeker vertegenwoordigen onze school op de teacher meeting in Katerini. Daar maken ze kennis met de andere partners en vooral met de activiteiten van Kapnikos, de vrijwilligersorganisatie die de vele mensen in nood en armoede in de bredere regio van Pieria op velerlei manieren probeert te helpen. Snel zullen wij op het college ook solidariteitsacties opstarten!

Lees verder

Leerlingen stappen met Vlaams minister Zuhal Demir op de bus

Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir bezocht op 14 oktober samen met leerlingen van 6IW en 6EM een bezoek aan de bedrijven Out of Use en Borealis in Beringen. Het bezoek kadert in een roadshow van de Vlaamse Ondernemers. Zij willen op deze manier jongeren inspireren om later een job te kiezen in een sector waar duurzaamheid centraal staat. Onze leerlingen gingen op de bus in gesprek met de minister over de toekomst van het klimaatbeleid.

TVL maakte hierover een mooie reportage!

Leerling Seppe werd geïnterviewd door Radio 2 Limburg. Luister hier.

Lees verder

Campus MAX STEM “breekt uit”!

Op dinsdag 5 oktober bleven de deuren van Campus MAX STEM voor één dag gesloten en brachten we cultuur en samenleving een stapje dichter bij onze leerlingen. Elke klas organiseerde en beleefde samen met de klascoach een teambuilding met een maatschappelijke, sociale of culturele activiteit. Het werd een dag waarop genoten werd en waarop er grenzen verlegd werden!

Lees verder