Nieuws

Leerlingen geven De Kriekel een opfrisbeurt.

De leerlingen van 5 Lassen kregen een uitdagende en creatieve opdracht van het gemeentebestuur: het bekende kunstwerk De Kriekel in Schoot een opfrisbeurt geven.

Lees verder

Middenschool verzamelt 1150 euro voor Warmste Week

Campus MAX Middenschool trok in december naar de Warmste week in Hasselt met een bedrag van maar liefst 1150 euro. De leerlingen zamelden via allerlei acties geld in. Het bezoek was tevens ook het debuut van onze nieuwe MAXcotte. Bedankt, jullie zijn de MAX!

Lees verder

Aanmeldsysteem voor 1A en 1B

Middenschool Campus MAX heeft voor volgend schooljaar gekozen voor een inschrijvingsbeleid met aanmeldsysteem. Wil je inschrijven voor 1A of 1B in schooljaar 2023-2024? Dan kan je best eerst aanmelden in de periode tussen 27/03 en 21/04. Zo maak je meer kans op een definitieve inschrijving.
Bezoek voor meer info de webpagina van de middenschool of kom langs tijdens de infodag op zondag 5 maart.

Lees verder

Waarom en hoe organiseren wij duaal leren?

Onze school gaf aanbevelingen rond duaal leren en gender aan ESF Vlaanderen. Waarom organiseren wij richtingen in duaal leren? Hoe maken wij meisjes warm voor STEM?
Dit resulteerde in een mooie reportage!
In het schooljaar 2023-2024 organiseren we nieuwe richtingen in duaal leren. Hou onze website in de gaten!

Lees verder

Infoavond growth mindset

Onze middenschool organiseerde op 16/11 een infoavond voor ouders, leerkrachten en leerlingen over growth mindset. Daar leerde Véronique Janssens ons hoe we aan ons zelfvertrouwen kunnen bouwen door onze mindset onder de loep te nemen. Een vaste mindset blokkeert je in het leren. Een groeimindset helpt je omgaan met fouten maken. Daardoor leer je je faalangst overwinnen. Véronique legde ons uit hoe we onze gedachten kunnen sturen om positiever in het leven te staan en niet meer bang te zijn om te leren of fouten te maken. In het eerste jaar krijgen alle leerlingen van Campus MAX les over growth mindset om zichzelf te leren sturen en te leren doorzetten als het moeilijk gaat.

Lees verder

Onze computers gaan naar Katerini!

Meer dan 70 van onze vaste computers werden bijna professioneel ingepakt en gestapeld en naar onze Europese partners in Katerini verzonden. Bij ons bezoek vorig jaar aan de partnerschool in Griekenland was het ons immers opgevallen dat de informatica bij de collega's écht verouderd was. Toen onze vaste computers werden opgeruimd om plaats te maken voor laptops, werd in Katerini dan ook enthousiast gereageerd op het voorstel om die vaste computers aan hen te schenken. Maandag 24 oktober werden de twee paletten opgehaald. We zijn benieuw naar de unboxing in Katerini!

Lees verder

Minecraft Hackaton

Op 20 oktober kwamen 22 leerlingen van Campus MAX samen met 50 leerlingen van andere scholen naar Brussel om te bouwen aan een virtuele school in Minecraft. Ze werden geselecteerd op basis van hun creatieve ideeën. Er wordt inclusief en samen gewerkt: leerlingen van het lager, secundair en buitengewoon onderwijs uit heel Vlaanderen bedenken, ontwerpen en bouwen aan een achtbaan met sommen, een doolhof vol spelling, chemische elementen in 3D, monumentale beeldhouwwerken, een planetarium om de sterrenhemel te ontdekken, een magazijn om logistieke processen te simuleren en nog veel meer.

Lees verder

Yvan Lemmens zwaait na 28 jaar af als schooldirecteur

Onze Yvan Lemmens gaat na 28 jaar als directeur op pensioen. Samen met alle collega's vlogen we er vorige week donderdag nog een "veurleste" keer in. Bedankt Yvan voor de vele jaren! We gaan jou missen!

Lees verder

Project STEAM – 1e graad

Enkele klassen uit het tweede leerjaar van de eerste graad werkten dit schooljaar samen aan het project STEAM. STEAM staat voor Sience - Technology - Engineering - Arts - Mathematics. De vakken Stem, Nederlands, aardrijkskunde, natuurwetenschappen, wiskunde en beeld werkten samen rond het thema duurzaam leven.

Lees verder

Campus MAX College in Limburg (D)

De tweede uitwisseling in het Erasmus+-project 'Vivre ensemble' brengt ons naar de Erlenbachschule in Elz. Dat is slechts een vijftal kilometer van Limburg verwijderd. Van Limburg an der Lahn in Duitsland...
Onze leerlingen hebben de collega's al laten kennismaken met Belgische specialiteiten als 'ballekes met krieken', 'koekjestaart' en 'Chinees voetbal'. De krieken bij de ballekes heeft niet iedereen durven proberen, maar wie het waagde, vond het lekker!
Het contact met de leerlingen uit Marseille, La Réunion en Elz verloopt goed, ook omdat onze leerlingen er heel typisch voluit voor gaan!

Lees verder

De Club Erasmus+ Vivre Ensemble (Campus MAX College) aan het werk

De vierdejaars van het Erasmus+-project 'Vivre ensemble - Gemeinsam leben' kwamen donderdag 31 maart samen om te werken aan het project: een padlet met de wetenswaardigheden van Marseille en Elz, een authentiek Belgisch-Vlaams-Loois recept, een woordenwolk rond discriminatie, de selectie van een liedje tegen discriminatie, ... Een hele namiddag werk, maar met het oog op de uitwisselingen in mei en juni is dat natuurlijk een kleine moeite!
Wie de officiële pagina van het project wil bezoeken, gaat naar https://twinspace.etwinning.net/128310/home!

Lees verder

Café Kapnikos groot succes!

De leerlingen van de werkgroep 'Caring for Europe' organiseerden, zoals aangekondigd in ons vorige bericht, een café om financiële steun te verzamelen voor Kapnikos, de sociale vzw in Katerini (Griekenland) waarrond ons Erasmus+-project is opgebouwd. Dat drankje voor het goede doel liep bij veel mensen vlotjes binnen. De gezelligheid en het mooie lenteweer waren mooi meegenomen!

Lees verder

Café voor Kapnikos!

De leerlingen van de werkgroep 'Caring for Europe' organiseren een café voor het goede doel! Na de inzamelactie van november-december proberen ze nu financiële steun te verzamelen voor Kapnikos, de sociale vzw in Katerini (Griekenland) waarrond ons Erasmus+-project is opgebouwd. Een drankje voor het goede doel? Zeker! Leerkrachten en leerlingen van de derde graad (College & Stem) zijn welkom vanaf 15:45u in de cafetaria van Campus MAX Stem.

Lees verder

Eindelijk weer op skireis!

Eindelijk mochten onze tweedejaars tijdens de krokusvakantie weer skiën! Het geduld van ons skiteam werd 2 jaar op de proef gesteld door het gekende coronabeestje. Ook dit jaar was het spannend afwachten of de reis mocht doorgaan. Hun doorzettingsvermogen werd beloond. Op vrijdagavond 25/02 vertrokken 2 bussen vol opgewonden skiërs naar de Oostenrijkse bergen. Leerkrachten en leerlingen schaafden al glijdend en vallend hun skills bij en beleefden een zalige vakantie. 'Het was een voorbeeldige groep leerlingen dit jaar!' aldus begeleidende L.O.-leerkracht Tinneke Rutten. Haar collega's beaamden dit volmondig. Een weekje later arriveerden onze alpinisten veilig op de parking van de school. Uit de bus stapten supercontente en iets meer gebruinde gezichtjes. Het skiteam begint alvast met aftellen naar de komende krokusvakantie!

Lees verder

Leerlingen krijgen les in het labo van chemiebedrijf

De leerlingen uit de nieuwe STEM-richting Biotechnieken van Campus MAX in Tessenderlo krijgen les in het labo van chemiebedrijf Vynova. “Zo proeven onze leerlingen al eens van het werken in een echt labo, zien ze andere laboranten aan het werk en leren ze meteen ook werken volgens de juiste veiligheidsvoorschriften.”

Lees verder

Steun onze sociale dienst door online te shoppen via Trooper

Yes, vanaf nu kan iedereen die online shopt ons steunen!
Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat? Maak kennis met Trooper. Een website die ervoor
zorgt dat je de Sociale Dienst van Campus Max kan steunen door één extra klik wanneer je online shopt.
En jouw aankopen kosten je geen eurocent meer.

Lees verder

Kerstkaartjes voor woonzorgcentrum Heuvelheem

De leerlingen van de basisopties STEM-wetenschappen en STEM-technieken werkten de voorbije weken tijdens hun STEAM-project aan duurzame kerstkaarten voor de woonzorgcentrumbewoners van Tessenderlo. De kaartjes werden gelaserd uit hout. Deze kerstkaarten kunnen nog jaren als kerstdecoratie dienen. Dat maakt het project duurzaam. Op 7 december brachten ze hun realisaties naar woonzorgcentrum Heuvelheem. Wij wensen alle bewoners een vrolijk kerstfeest en een gezond Nieuwjaar!

Lees verder

Sinterklaas verrast leerlingen van de middenschool

De Sint moet tegenwoordig heel creatief zijn als hij op scholenbezoek wil. Maar de heilige man is altijd flexibel. Hij bracht ons een coronaproof buitenbezoek op een tractor met aanhangwagen. Natuurlijk waren er geen stoute kinderen op Campus MAX!

Lees verder
Kapnikos

Teacher meeting Kapnikos (Katerini, GR)

Campus MAX College start (eindelijk) het project 'Caring for Europe' op. Leen Maes en Koen De Keersmaeker vertegenwoordigen onze school op de teacher meeting in Katerini. Daar maken ze kennis met de andere partners en vooral met de activiteiten van Kapnikos, de vrijwilligersorganisatie die de vele mensen in nood en armoede in de bredere regio van Pieria op velerlei manieren probeert te helpen. Snel zullen wij op het college ook solidariteitsacties opstarten!

Lees verder

Leerlingen stappen met Vlaams minister Zuhal Demir op de bus

Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir bezocht op 14 oktober samen met leerlingen van 6IW en 6EM een bezoek aan de bedrijven Out of Use en Borealis in Beringen. Het bezoek kadert in een roadshow van de Vlaamse Ondernemers. Zij willen op deze manier jongeren inspireren om later een job te kiezen in een sector waar duurzaamheid centraal staat. Onze leerlingen gingen op de bus in gesprek met de minister over de toekomst van het klimaatbeleid.

TVL maakte hierover een mooie reportage!

Leerling Seppe werd geïnterviewd door Radio 2 Limburg. Luister hier.

Lees verder

Campus MAX STEM “breekt uit”!

Op dinsdag 5 oktober bleven de deuren van Campus MAX STEM voor één dag gesloten en brachten we cultuur en samenleving een stapje dichter bij onze leerlingen. Elke klas organiseerde en beleefde samen met de klascoach een teambuilding met een maatschappelijke, sociale of culturele activiteit. Het werd een dag waarop genoten werd en waarop er grenzen verlegd werden!

Lees verder

Campus MAX College gaat vreemd!

Lees verder

Leerlingen Campus MAX starten het schooljaar met een nieuwe laptop

De leerlingen van Campus MAX startten het schooljaar met een nieuwe laptop. Maar liefst 600 leerlingen kregen de voorbije dagen een nieuw toestel.

Lees verder

Campus MAX STEM zwaait 150 leerlingen uit

Campus MAX STEM organiseerde een grote uitzwaai-proclamatie “You made it” voor haar afgestudeerde leerlingen. Maar liefst 150 leerlingen kregen er via een drive-through proclamatie in thema van de Olympische spelen hun diploma uitgereikt.

Lees verder

Campus MAX STEM ontvangt laptops van Chevron Phillips

Sinds de huidige Corona-pandemie werd het duidelijk dat alle leerlingen en personeel toegang moeten hebben tot digitaal onderwijs. Chevron Phillips Chemicals International NV wou hun steentje bijdragen en schonk 40 laptops aan Campus MAX STEM in Tessenderlo.

Lees verder

Leerlingen campus MAX STEM testen lesmateriaal

Samen een prachtig boek lezen, hierover dieper ingaan in de klas én de kans krijgen om in dialoog te gaan met de auteurs... de leerlingen van 5IW en 5EM hebben geluk, niet?!
#deknikkersvanqadir #lannoo #cultuurhuistessenderlo #fieroptessenderlo

Lees verder

Chrysostomos op Campus MAX College

De zesdejaars van Campus Max College vierden vrijdag 21 mei een zeer ongewone en uitgestelde Chrysostomos. De laatstejaars zagen dit jaar alle toffe activiteiten zoals de bezinning, de pré Xmos-fuif, de eindejaarsreis en de sportdag geannuleerd. Ondanks de strenge coronamaatregelen was deze dag toch een ideale opsteker om na een zwaar jaar te starten aan hun laatste examenperiode. Na een ontbijt binnen de klasbubbel en een act op de rode loper (die voor de gelegenheid op de speelplaats was uitgerold) konden de leerlingen zich op verschillende locaties uitleven met, onder andere, een levende tafelvoetbal, een leerkrachtendarts, een kussengevecht en een heuse bingo.

Lees verder

Europa in je buurt

Europa dichter dan je denkt?! Ja zeker! Dankzij samenwerking met Europa konden we het ESF project Girls and technology realiseren.

Nieuwsgierig naar het project?
www.girlsandtech.eu

Lees verder

Arrézina uit 3IWa is tienerreporter bij STEM-helden

Maak kennis met de STEMhelden van de toekomst. Hun superkracht? STEM gebruiken om een betere en meer duurzame wereld te creëren. Tienerreporters tonen je in welke bedrijven ze werken, wat ze er precies doen en wat hen drijft. Arrézina ging als vliegende reporter op bezoek bij defensie.

Lees verder

Leerlingen 6 HOUT vallen in de prijzen!

"Hoeveel bedrijven in Vlaanderen bieden leerwerkplekken aan voor duaal leren?"

Maar liefst 8 van onze leerlingen 6 Houtbewerking antwoordden correct op deze schiftingsvraag in het magazine Hout Vasthouden mag! Ze wonnen allemaal een gloednieuw Black+Decker boormachine!

Benieuwd naar het antwoord op de vraag? Het zijn er 106!

Lees verder