Onze laatstejaars klaarstomen voor de toekomst!

Het tweede trimester is reeds van start gegaan, het diploma van onze laatstejaars nadert meer en meer. Maar dan wacht de leerlingen alweer een nieuwe uitdaging: vroeg of laat komen ze op de arbeidsmarkt terecht en gaan ze op zoek naar hun droomjob. Om hen alvast wat op weg te helpen, organiseerden we op donderdag 16 februari opnieuw een sollicitatiedag.

In de voormiddag stonden er heel wat workshops en infosessies op het programma. Zo kwamen de PXL, de brandweer, VDAB, sectorfederatie bouw (Constructiv) en Meet the Youngsters langs. In de namiddag vonden sollicitatiegesprekken plaats met de interimkantoren.

We gaan ervan uit dat er geen betere voorbereiding is op de arbeidsmarkt dan een echte sollicitatie, inclusief brief en gesprek. In totaal werden er meer dan 100 sollicitatiegesprekken gevoerd. Dit leerrijke project kwam tot stand door een samenwerking tussen Campus MAX STEM en verschillende interimkantoren uit de omgeving.

Het mooie is dat dit project perfect past in de opleiding van onze jongeren en dat het eens te meer een brug slaat tussen onderwijs en bedrijfswereld. Bovendien kunnen wij het geheel kosteloos aanbieden aan onze leerlingen.

Onze leerlingen maakten als voorbereiding op deze dag een brief en cv. De afgevaardigde van een interimkantoor peilde tijdens een individueel sollicitatiegesprek naar de motivatie, flexibiliteit, competenties en het inzicht van de leerling. Er werden ook tips gegeven om toekomstige sollicitaties goed aan te pakken. Dit sollicitatiegesprek is bovendien een goede voorbereiding op de GIP wanneer de leerlingen hun eindwerk moet voorstellen aan een jury.