Campus MAX STEM kreeg eind januari 2021 een  Erasmus+ accreditatie voor de periode van het nieuwe Erasmusprogramma (2021 – 2027). Dat wil zeggen dat we de komende jaren een vereenvoudigde aanvraag kunnen indienen voor nieuwe mobiliteitsprojecten. We krijgen de ruimte om op eigen tempo onze internationale activiteiten verder uit te bouwen. 

Sinds 2012 gaan er dankzij het programma van Erasmus+ leerlingen uit het 6de of het 7de jaar in het kader van hun opleiding op buitenlandse stage. Door de jaren heen bouwden we sterke partnerschappen uit met scholen, bedrijven en organisaties in Europa. 

Zo hebben we ondertussen een mooi aanbod voor onze leerlingen: de leerlingen van auto werken aan boten in de haven L’Escala in Spanje, leerlingen van Multimedia en Printmedia voeren een project uit in een school in Berlijn, Boedapest of Reykjavik, de leerlingen van Industriële Wetenschappen gingen reeds naar een dataverwerkend softwarebedrijf in Londen dat ook dochterbedrijven heeft in andere landen, de leerlingen van Chemische procestechnieken kunnen naar een opleidingscentrum in Dresden, de leerlingen van hout gingen reeds naar Portugal en Noorwegen. Ook personeelsleden gaan regelmatig op bezoek bij collega’s uit Europa om samen te werken en te leren van elkaar.  

De Europese commissie keurde in 2020 het nieuwe programma goed voor de jaren 2021-2027. Sinds januari 2021 verwierven we de “Erasmus+ accreditatie” voor het nieuwe programma. 

Met andere woorden: kansen voor leerlingen en personeelsleden om te leren en te werken in het buitenland!

In een duaal leertraject combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Zo komt boekenkennis tot leven!

Op school krijg je nog steeds de algemene vorming. Vakken als geschiedenis, Frans, wiskunde en LO blijven gewoon op het menu staan. Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een technologiebedrijf in jouw buurt. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open: meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten!