Duaal leren

 

Ongetwijfeld heb je al gehoord van Duaal leren…

Maar wat is dat nu precies? We zetten het allemaal even op een rijtje:

Bij duaal leren combineer je het beste van twee werelden: leren op school en leren in een bedrijf. Dat wil zeggen dat je een deel van de leerstof leert op school en je een ander deel leert op de werkvloer. 

Een schoolweek bestaat uit 2 dagen leren in een bedrijf en 3 dagen op school. (Soms kan dat wat verschillen, afhankelijk van de richting)

Je krijgt een mooie afwisseling tussen leren op school en leren in een bedrijf, je behaalt op een praktische manier al jouw competenties om later verder te studeren of onmiddellijk in een bedrijf aan de slag te gaan.

Je hebt een trajectbegeleider (een leerkracht) die jou ondersteunt in dit hele proces en ook een mentor die jou begeleidt in het bedrijf. 

Je ontwikkelt ‘soft skills’ die door bedrijven sterk gewaardeerd worden: samenwerken, communiceren, verantwoordelijkheidszin, initiatief nemen, …

Je krijgt een up-to-date opleiding en je bent meteen mee met de nieuwste technologieën.

Je kan op Campus MAX duaal leren volgen in de richting Elektromechanische technieken (3de graad TSO), Lassen-constructie (3de graad BSO), Lasser-monteerder (7de specialisatie) en Chemische Procestechnieken (Se-n-se).

 

Bijkomende vragen? 

Contacteer Luc.Lens@campusmax.be