Chemische procestechnieken duaal

Se-n-Se

Helemaal je ding

Wil je graag aan de slag als procesoperator in de chemische sector? Ben je nieuwsgierig om te leren en ontdekken hoe chemische processen in elkaar zitten?

De opleiding Chemische procestechnieken bereidt je voor op de job als chemische procesoperator in de chemische industrie.  Je bereikt jouw vaardigheden en competenties volgens het systeem van duaal leren: leren op school én leren op de werkplek.

Het werkterrein van de chemische procesoperator is de controlekamer. Van hieruit wordt er toezicht gehouden op de chemische processen die volledig geautomatiseerd verlopen.

Daarnaast ben je vaak op het werkveld aanwezig om processen te monitoren. Je voert controles uit, neemt stalen, analyseert gegevens in het labo en je stuurt mensen aan bij het zoeken naar oplossingen of het uitvoeren van onderhoud. Door die veelvuldige taken ben je van cruciaal belang voor de veiligheid en het goede verloop van de dagelijkse werking.

De max, want…

… de theorie krijg je via toegepaste richtingspecifieke vakken op school en kan je meteen omzetten in de de praktijk tijdens stages en werkplekleren in een chemisch bedrijf en op buitenlandse stage in Dresden dankzij het programma van Erasmus+.  Zo doe je relevante ervaring op en heb je een stapje voor als je op de arbeidsmarkt terecht komt.

Lessentabel

7e JAAR

Technische vorming (15 weken op school)30
Meet-en regeltechniek8
Toegepaste mechanica7
Toegepaste fysica6
Toegepaste chemie6
Processturing3
 
Werkplekleren (15 weken)38
Bedrijf (13 weken)
Dresden Erasmus+ (2 weken)
 
 
 

Jouw leerlijn

Se-n-Se

Chemische procestechnieken duaal

en verder?

arbeidsmarkt

  • operator installaties in de chemische industrie

 


Waar heb je les?

Campus MAX STEM — Heilig-Hartlaan 16, 3980 Tessenderlo