Leerlingen geven De Kriekel een opfrisbeurt.

Leerlingen geven De Kriekel een opfrisbeurt. 

De leerlingen van Campus MAX STEM in Tessenderlo kregen een uitdagende en creatieve opdracht van het gemeentebestuur: het bekende kunstwerk De Kriekel in Schoot een opfrisbeurt geven.

“Sinds vele jaren staat het kunstwerk bij cultuurhuis de Kriekel in Schoot. Door de jaren heen kwam hier slijt op, zo ontbrak er bijvoorbeeld een stuk van de vleugel en de sprieten waren verdwenen. Deze had duidelijk nood aan een grondige restauratie, we zijn blij dat het gemeentebestuur aan onze school dacht en dat zo deze opdracht in handen kwam van onze leerlingen”, vertelt Jef Sprengers, leerkracht lassen. 

Ook de leerlingen van 5 Lassen zijn blij met deze opdracht. “Creatief aan de slag met metaal en inox, het zorgt voor wat afleiding binnen onze lessen. Meestal werken we aan oefenstukken, leren we de verschillende lastechnieken aan, maken we verschillende vormen of doen we plooiwerk. Nu mochten we de vleugels repareren en nieuwe sprieten maken. Hier zijn we heel fier op en bovendien kunnen we De Kriekel ook later nog zien als we in Schoot komen”, vertellen Adrian en Quinten enthousiast.