Campus MAX STEM “breekt uit”!

Op dinsdag 5 oktober bleven de deuren van Campus MAX STEM voor één dag gesloten en brachten we cultuur en samenleving een stapje dichter bij onze leerlingen. Elke klas organiseerde en beleefde samen met de klascoach een teambuilding met een maatschappelijke, sociale of culturele activiteit. Het werd een dag waarop genoten werd en waarop er grenzen verlegd werden!

Zo werd er zwerfvuil opgeruimd van Gerhagen tot op het strand van Oostende. Via leerrijke workshops en spelmomenten bezorgden onze leerlingen de kleuters en lagereschoolkinderen een onvergetelijke dag. Heel wat musea, historische gebouwen en streetart in verschillende steden in Vlaanderen werden bezocht en bezichtigd en andere culturen werden opgesnoven.

Sinds dat vervelende coronavirus kreeg de cultuursector immers een flinke deuk. Als school probeerden we daarom cultuur bij onze leerlingen een duwtje in de rug te geven en de kijk op de samenleving te verrijken. Meer dan geslaagd en nu op naar de volgende editie van onze Breek uit-dag!