Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir bezocht op 14 oktober samen met leerlingen van 6IW en 6EM een bezoek aan de bedrijven Out of Use en Borealis in Beringen. Het bezoek kadert in een roadshow van de Vlaamse Ondernemers. Zij willen op deze manier jongeren inspireren om later een job te kiezen in een sector waar duurzaamheid centraal staat. Onze leerlingen gingen op de bus in gesprek met de minister over de toekomst van het klimaatbeleid.

TVL maakte hierover een mooie reportage!

Ook Radio 2 was van de partij en interviewde leerling Seppe. Luister hier!

Vanaf vrijdag 1 oktober is Campus MAX College definitief gestart met het project Erasmus+ voor de tweede graad. Koen De Keersmaeker vertegenwoordigt het College de komende week op de leerkrachtenmeeting in La Réunion (Frankrijk). Daar worden de activiteiten en uitwisselingen voor dit en volgend schooljaar concreet uitgewerkt. Snel zullen onze leerlingen naar Frankrijk (Marseille en La Réunion) en Duitsland (Elz) op uitwisseling kunnen!

“Onze school zet al enkele jaren in op digitaal onderwijs. Tot vorig schooljaar startten alle leerlingen in de tweede graad met een eigen laptop”, vertelt een enthousiaste IT-directeur Davy Mellemans. “Zo konden we tijdens de voorbije coronaperiode relatief gemakkelijk overschakelen naar online lesgeven. Dankzij de digisprong zijn nu ook alle leerlingen van de eerste graad uitgerust met een laptop. Alle laptops worden volledig geïnstalleerd op maat van elke richting. De bedoeling is dat onze leerkrachten de laptop zo veel mogelijk gebruiken tijdens hun dagelijkse lespraktijk. Daarvoor organiseren we doorheen het schooljaar ook heel wat bijkomende opleidingen. Sommige richtingen zullen dit jaar ook een ICT-dag krijgen waarbij ze ondergedompeld worden in verschillende IT-toepassingen. Het laptopproject op onze school wordt dus zeker nog vervolgd.”