Uitwisselingen met Erasmus+

Project “Code your Futureis een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Turkije, Estland, Litouwen en Spanje. In dit project gingen we bij elkaar op bezoek en leerden we coderen! Van 20 tot 24 maart 2023 waren we gastland in dit project. We maakten een website met inhoud over deze week! 

 

Project “Vivre ensemble – Gemeinsam Leben” is een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Duitsland (Elz bij Koblenz) en Frankrijk (Marseille en Île de la Réunion). We werkten samen rond verschillende aspecten van de globaliserende en multiculturele samenleving en gingen met een beperkte afvaardiging een weekje bij elkaar op bezoek. Onze leerlingen ondervonden aan den lijve hoe school en samenleving in Elz, Marseille of La Réunion zijn, en kregen ook de kans om hun Franse en Duitse vrienden te laten zien wat Campus MAX Tessenderlo betekent.

Project “Be clean, be green” is een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Roemenië, Italië, Portugal. We gaan telkens een week op bezoek bij elkaar en we werken samen rond thema’s als zuiver water, lucht en een groene en gezonde leefomgeving. Bekijk hier de inhoud van het project.

Project Caring for Europe” is een solidariteitsproject in samenwerking met partnerscholen uit Luxemburg (stad), Duitsland (Pforzheim, bij Karlsruhe) en Griekenland (Katerini, Noord-Griekenland). We werken projecten uit om de lokale gemeenschap rond het 5° Gymnasio in Katerini en de werking van de vzw Kapnikos te ondersteunen, bijvoorbeeld door enkele tientallen van onze oude computers aan hen te schenken. We gingen ook met een uitgebreide delegatie een weekje op bezoek in Katerini om de situatie van nabij te kunnen inschatten. In Luxemburg vond een afsluitend congres plaats met alle deelnemende partners.