Grenzen verleggen, leren van andere culturen, over het muurtje kijken,… .  Op Campus MAX krijg je de kans om de wereld te zien! En niet alleen vanuit het klaslokaal of vanachter jouw computerscherm… .

Sinds vele jaren werken onze scholen samen met buitenlandse scholen en organisaties. We vinden uitwisselingen en samenwerkingen met andere landen heel belangrijk omdat het zorgt voor een leerrijke en een verruimende blik bij onze leerlingen en personeelsleden. 

Elk jaar hebben we enkele Erasmus+ projecten lopen…  We stellen jullie ze graag in het kort even voor:

Campus MAX STEM

Buitenlandse stages voor leerlingen en personeelsleden naar Reykjavik (IJsland), Boedapest (Hongarije), Dresden (Duitsland), L’Escala (Spanje), Tromso (Noorwegen), Oulu (Finland), … 

Project “Be clean, be green” is een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Roemenië, Italië, Portugal. We gaan telkens een week op bezoek bij elkaar en we werken samen rond thema’s als zuiver water, lucht en een groene en gezonde leefomgeving.

Project “Code your Future” is een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Turkije, Estland, Litouwen en Spanje. In dit project gaan we bij elkaar op bezoek en gaan we coderen coderen coderen en vooral veel van elkaar leren!

Campus MAX College

Project “Vivre ensemble – Gemeinsam Leben” is een uitwisselingsproject met partnerscholen uit Duitsland (Elz bij Koblenz) en Frankrijk (Marseille en Île de la Réunion). We werken samen rond verschillende aspecten van de globaliserende samenleving en gaan met een beperkte afvaardiging een weekje bij elkaar op bezoek.

Project “Caring for Europe” is een solidariteitsproject in samenwerking met partnerscholen uit Luxemburg (stad), Duitsland (Pforzheim, bij Karlsruhe) en Griekenland (Katerini, Noord-Griekenland). We werken projecten uit om de lokale gemeenschap in Katerini en de vluchtelingen in het Kapnikos-kamp te ondersteunen. We gaan ook met een uitgebreide delegatie een weekje op bezoek in Katerini om de situatie van nabij te kunnen inschatten. In Luxemburg vindt een afsluitend congres plaats met alle deelnemende partners.