6 Printmedia gaat op stage naar Berlijn.

Elke jaar zijn we welkom op de Ernst-Litfass Schule in Berlijn. Een grafische school waar onze leerlingen telkens opnieuw uitdagende projecten voorgeschoteld krijgen. In 2023 maakten ze een visueel ABC van de stad Berlijn in uitgeprinte pocketvorm.  In het verleden ontwierpen ze een affiche en folders over 100 jaar Bauhaus in Berlijn. Voor de research hiervan doken ze ook enkele dagen in het stadsarchief. De groep van 2019 ontwierp een affiche voor een unieke fototentoonstelling “Nubian Photographic Memories” die in maart 2020 georganiseerd werd. De affiches werden overal in de stad opgehangen worden om deze tentoonstelling aan te kondigen.

6 Multimedia gaat op stage naar Boedapest.

De 6 leerlingen van Multimedia worden gedurende 2 weken ondergedompeld in de kunstschool “Kiskepzo” in Boedapest en kunnen er proeven van verschillende technieken en ambachten zoals boekbinden, fotografie, film, tekenen en juweelontwerp, … Deze creatieve opleidingen hebben allemaal eenzelfde gemeenschappelijke flow die eigen zijn aan de creatieve sector: starten van een brainstorm via schets naar ontwerp tot een eindproduct. De studenten worden regelmatig verdeeld over verschillende lessen zodat zij in contact komen en kunnen samenwerken met de Hongaarse
studenten. Dit zorgt elk jaar voor boeiende en leerrijke uitwisselingen.
Deze facetten en inzichten zorgen ervoor dat de leerlingen met een zeer brede kijk en boordevol ideeën terug naar België komen.

6 Autotechnieken naar L’Escala in Spanje

Reeds vele jaren zijn onze leerlingen van 6 Autotechnieken welkom in de haven van L’Escala waar ze gedurende twee weken onderhoud en herstellingen doen van motorboten. Geen betere plaats om deze doelstellingen af te vinken!

 

 

7 Interieurinrichting op stage naar Empuria Brava in Spanje

Onze leerlingen van 7 INI gaan ook al vele jaren op buitenlandse stage. In 2023 gingen ze voor de eerste keer naar Empuria Brava waar ze bij “Pura ventura”, een vakantiedomein, allerlei schrijnwerk uitvoeren voor het nieuwe zomerseizoen. Denk aan een loungebar, planché leggen, herstellen en plaatsen van binnendeuren in huisjes, … .

7 Chemische Procestechnieken Duaal naar Dresden

De leerlingen van 7DCPT gaan ook al enkele jaar naar opleidingscentrum SBG in Dresden. Ze leren er werken in een destillatiecentrum, een chemische procesfabriek in het klein. Zo leren ze daar competenties aan die op school of in het bedrijf niet of moeilijk aangeleerd worden. Bovendien is de voertaal in het Duits, de taal van de chemische indrustrie.

6 Lassen naar L’Escala in Spanje

De leerlingen van 6 Lassen gaan ook al vele jaren naar het buitenland. Ze doen er laswerken in de haven of kunnen terecht bij “Jaume Isach” een lokaal lasbedrijf waar ze volledig ingezet worden.

6 Industriële Wetenschappen op stage naar Valencia

De leerlingen van 6IW trekken in oktober 2023 voor de eerste keer naar Valencia. Hierbij koppelen we twee projecten samen, deelname (zonder ontvangst van budget) aan het project Erasmus Maris “The hunt for microplastics” en aan ons eigen project KA 121 een buitenlandse stage via Erasmus+.

Onze leerlingen zullen gedurende twee weken stalen nemen van het zeewater in Valencia en hier allerlei wetenschappelijke proeven op doen. Alle data die ze hier verzamelen, zullen ze ter plaatse analyseren via Tableau Software. (Voor diegene die ons al enkele jaren volgen, inderdaad, de stage in Londen was vroeger bij Tableau Software.) Bovendien hebben we dit project ingediend bij Limburg STEM’t af. Ook daar kan je dit project, dit schooljaar, verder volgen.