De winnaars van de Junior Journalist Wedstrijd 2020/2021 van het Davidsfonds zijn bekend. Ook enkele leerlingen uit onze middenschool vielen in de prijzen. Zo wisten Simran Banga (2 Lat 1), Lotte Sweerts (2 Lat 1), Maité Lamberts – Van Assche (2 Wet2), Julie Beckx (2 Wet2) en Viktor van de Plas (2 Lat 2) de jury te overtuigen met hun schrijfsels rond het thema ‘Schatten’. De traditionele prijsuitreiking in Het Cultuurhuis kon helaas niet doorgaan omwille van Corona. Maar dat kon de pret niet bederven. Met  glunderende gezichten namen ze hun prijs en diploma in ontvangst op onze speelplaats!

Samen verbonden in een nieuw verhaal

Op maandagavond 1 maart 2021 lanceerden De Nieuwe Middenschool, het Technisch Heilig-Hartinstituut en het Pius X-College in Tessenderlo tijdens een online event de nieuwe naam en logo. Voortaan gaan we samen verder als Campus MAX.

Lancering nieuwe naam

De school organiseerde een originele live show die vanuit de zetel kon gevolgd worden waarin Luc Haekens (bekend van o.a. De Ideale Wereld) de presentatie op zich nam. Naast de onthulling van de naam en het logo, namen ook leerlingen, leerkrachten en directie het woord. Enkele belangrijke stakeholders van de school zoals Frans Joosten (ondernemersclub Tessenderlo-Ham), Bernard Vanheusden (UHasselt), Ben Lambrechts (PXL) en Marc Vandewalle (UCLL) vertelden over het raakvlak tussen het secundair onderwijs en hun onderneming of organisatie.  

Françoise Chombar (CEO van Melexis) werd gevraagd als keynote speaker en bracht enkele interessante thema’s naar boven. Wat zijn de uitdagingen waar organisaties en individuen vandaag voor staan en hoe kan het onderwijs hier een belangrijke rol in spelen? Zo zijn digitalisering en robotisering niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Daarnaast moeten we aandacht hebben voor het aanleren van skills zoals leren experimenteren, empathie aanwenden en goesting geven om levenslang te blijven leren. Tot slot stelt ze dat het zo belangrijk is om samen te werken over de verschillende finaliteiten heen, want in diversiteit zit een enorme kracht. Door het samenbrengen van de drie scholen wil Campus MAX hier alvast aan tegemoetkomen.

Campus MAX

Drie scholen met elk hun eigen verhaal, cultuur en visie gingen op zoek naar wat hen (ver)bindt en kwamen samen tot een nieuwe visie die hen zal leiden in het nieuwe verhaal. Dit verhaal schrijven ze samen onder de naam Campus MAX met als baseline “samen.leren.verbinden.”

“We zijn ontzettend trots op onze nieuwe naam Campus MAX die verwijst naar Broeder Max. Broeder Max was een monument in Tessenderlo. Hij werd niet toevallig enkele jaren terug verkozen tot grootste Looienaar. Hij was een voorbeeld van een creatieve geest, een fijnzinnig mens en een krachtige persoonlijkheid. Broeder Max was een verbindende figuur die zich ten dienste stelde van de lokale gemeenschap in Tessenderlo. Deze rol willen we als school van de Broeders van Liefde zeker blijven waarmaken”, vertelt algemeen directeur Yvan Lemmens.

“De baseline samen.leren.verbinden. is een doordachte keuze. Elk woord kan je afzonderlijk bekijken maar nooit los van elkaar. We zoeken telkens de verbinding, met elkaar en met het leren. Het voltallige schoolteam werkte samen aan een nieuwe visie die resulteerde in zeven kernwaarden die de school uniek maken en vooral een gezamenlijke richting geven: zien en gezien worden, samen gaan we vérder, teach by example, meer mét dan over, eerst de mens, stretchen in hoogte en breedte en samen durven groeien.” 

“Met de nieuwe naam willen we verleden, heden en toekomst sterk met elkaar verbinden. We benadrukken de waarden die de basis vormen voor kwaliteitsvol en zinvol leren en leven, zodat we onderwijs aanbieden waarin elke leerling, elk personeelslid en elke ouder zich goed voelt.”

Campus MAX heeft 3 vestigingsplaatsen: Campus MAX Middenschool, Campus MAX College en Campus MAX STEM. Wie graag meer over de school wil weten, kan een kijkje nemen op de website www.campusmax.be.

 

 

Campus MAX Middenschool
Vestiging

Middenschool

Stationsstraat 38
3980 Tessenderlo
Campus MAX College
Vestiging

College

Stationsstraat 125
3980 Tessenderlo
Campus MAX STEM
Vestiging

STEM

Heilig-Hartlaan 16
3980 Tessenderlo

Ontdek het aanbod van onze eerste graad. Je krijgt er algemene info en uitleg over het studieaanbod. Ook is er de kans om vragen te stellen aan onze leerkrachten.

Zondag 7 maart 2021  van 10.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 15.00u 

Hier vind je de verschillende info- en vraagmomenten van zondag 7 maart 2021. Klik in de tabel hieronder op de bijhorende link en volg de presentatie live of stel je vraag aan 1 van onze leerkrachten tijdens het vraagmoment. Indien er een wachtwoord gevraagd wordt, typ je MAX (in drukletters).

Thema + geschatte tijdsduur  Start    Door wie?  Link naar online sessie 
Algemeen infomoment (ongeveer 30 tot 45 minuten)   10.00u 

 

13.00u 

 

Pedagogisch directeur Bregje Beckers 

 

algemene info (via Zoom

wachtwoord:

MAX

 

Extra info over de begeleiding (ongeveer 15 minuten) + vraagmoment begeleiding  Extra info start om 11.00u  en om 14.00u. Nadien doorlopend tot 12u  tot 15u mogelijkheid tot vragen.  Begeleidingsteam middenschool Annemie Gielen en Geert Deboutte info begeleiding (via Zoom

wachtwoord:

MAX

Vraagmoment 1ste jaar Klassiek verkennend (a-stroom met Latijn)   Doorlopend tussen:  11.00u en 12.00u 

 

14.00u – 15.00u 

Coördinator Marijke Vandeweyer +  leerkrachten uit klassiek verkennend  info Klassiek verkennend (via Zoom)

wachtwoord:

MAX

 

Vraagmoment 1ste jaar Ruim verkennend (a-stroom met talentenlabo’s of STEM- en techniekenlabo’s)   Doorlopend tussen:  11.00u en 12.00u 

 

14.00u – 15.00u 

Pedagogisch directeur Bregje Beckers + leerkrachten uit ruim verkennend   info Ruim verkennend (via Zoom)

wachtwoord:

MAX

 

Vraagmoment 1ste jaar Praktisch verkennend (b-stroom)  Doorlopend tussen:  11.00u en 12.00u 

 

14.00u – 15.00u 

Coördinator Cathérine Cuypers en leerkrachten uit praktisch verkennend  info Praktisch verkennend (via Zoom)

wachtwoord:

MAX

Vragen bij het online inschrijven of vragen over het laptopproject?    Doorlopend tussen:  10.00u en 12.00u 

 

13.00u – 15.00u 

Secretariaats-medewerkers + ICT-coördinator Jelle Segers  info inschrijven en laptopproject (via Zoom)

wachtwoord:

MAX

 

 

 

 

 

 

In de periode tussen de krokus- en paasvakantie volgen alle leerlingen van de middenschool traditiegetrouw studiekeuzelessen. Op 2 en 3 maart zijn er digitale infomomenten voor de ouders. De klascoaches begeleiden de leerlingen bij het maken van de keuze. Heel het jaar door brengen de leerlingen in hun groeimap hun talenten in kaart. Voor 5 maart maken de leerlingen hun voorlopige keuze. Tijdens de leerlingencontacten voor de paasvakantie bespreken de klascoaches het advies van de klassenraad met elke leerling.

 

Campus MAX STEM kreeg eind januari 2021 een  Erasmus+ accreditatie voor de periode van het nieuwe Erasmusprogramma (2021 – 2027). Dat wil zeggen dat we de komende jaren een vereenvoudigde aanvraag kunnen indienen voor nieuwe mobiliteitsprojecten. We krijgen de ruimte om op eigen tempo onze internationale activiteiten verder uit te bouwen. 

Sinds 2012 gaan er dankzij het programma van Erasmus+ leerlingen uit het 6de of het 7de jaar in het kader van hun opleiding op buitenlandse stage. Door de jaren heen bouwden we sterke partnerschappen uit met scholen, bedrijven en organisaties in Europa. 

Zo hebben we ondertussen een mooi aanbod voor onze leerlingen: de leerlingen van auto werken aan boten in de haven L’Escala in Spanje, leerlingen van Multimedia en Printmedia voeren een project uit in een school in Berlijn, Boedapest of Reykjavik, de leerlingen van Industriële Wetenschappen gingen reeds naar een dataverwerkend softwarebedrijf in Londen dat ook dochterbedrijven heeft in andere landen, de leerlingen van Chemische procestechnieken kunnen naar een opleidingscentrum in Dresden, de leerlingen van hout gingen reeds naar Portugal en Noorwegen. Ook personeelsleden gaan regelmatig op bezoek bij collega’s uit Europa om samen te werken en te leren van elkaar.  

De Europese commissie keurde in 2020 het nieuwe programma goed voor de jaren 2021-2027. Sinds januari 2021 verwierven we de “Erasmus+ accreditatie” voor het nieuwe programma. 

Met andere woorden: kansen voor leerlingen en personeelsleden om te leren en te werken in het buitenland!

In een duaal leertraject combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Zo komt boekenkennis tot leven!

Op school krijg je nog steeds de algemene vorming. Vakken als geschiedenis, Frans, wiskunde en LO blijven gewoon op het menu staan. Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een technologiebedrijf in jouw buurt. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open: meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten!