Verkennen in het eerste jaar

Alle leerlingen volgen dezelfde basisopleiding gedurende 27 uren per week. Daarnaast krijg je de kans om op zoek te gaan naar jouw talenten en interesses. Bij de inschrijving wordt gevraagd op welke manier je wil gaan verkennen: 

A-stroom

  • Ruim verkennend met 6 talentenlabo’s
  • Klassiek verkennend met het vak Latijn

B-stroom

  • Praktisch verkennend met 3 talentenlabo’s
Campus-MAX-Talentenlabo-desig

Ruim verkennend met 6 talentenlabo’s (A-stroom)

Wil je graag je mogelijkheden verkennen en je blik verruimen? Wil je goed voorbereid een doorstroom- of arbeidsmarktgerichte studierichting aanvatten op Campus Max College of Campus Max STEM?  Dan is Ruim verkennend met 6 talentenlabo’s jouw ding. 

Dit zijn de labo’s en de achterliggende interessegebieden die gedurende het schooljaar aan bod komen:

  • DESIGN – vanuit een idee, maak je een creatief ontwerp (bv. een bureaulamp uit recyclagemateriaal). Je leert daarbij technieken en handvaardigheid aan.
  • DOMINO – je leert logisch en wiskundig denken. Je ontdekt alles over het programmeren van een robot.
  • EUREKA – je treedt binnen in de wondere wereld van de natuurwetenschappen (biologie, fysica, chemie). Je leert een klein onderzoek te voeren naar een natuurverschijnsel.
  • FEEL GOOD – je ontdekt hoe je gezond(er) kunt leven, ook op het vlak van welzijn. Je leert niet alleen zorgen voor jezelf, maar ook voor de ander.
  • MEDIA – je gaat als een echte reporter te werk om onze MAX-krant tot een goed einde te brengen. Dit doe je op jouw eigen creatieve manier. Je zorgt voor de aankleding van onze school of bedenkt leuke acties voor de warmste week. Hiervoor ontwerp je, maak je je drukwerk drukklaar en werk je dit tot in de puntjes af. 
  • MINI-ONDERNEMING – je richt met de klas je eigen mini-onderneming op. Je leert hoe je iets moet organiseren zodat je ook winst maakt. Je leert economisch denken en ondernemen.

 

In het tweede jaar zijn alle basisopties (behalve Klassieke talen) nog een mogelijkheid. 

Meer info en lessentabellen vind je hier.

Klassiek verkennend (A-stroom)

Denk je erover om in het derde jaar te kiezen voor de studierichting Latijn? Of wil je goed voorbereid een doorstroomrichting aanvatten op Campus Max College of Campus Max STEM? Kies dan voor de Klassiek verkennend. Je leert er de basis van het Latijn en je leert al heel wat woordjes. Tegen het einde van het schooljaar vertaal je al vlot je eerste teksten. Ook leer je over de cultuur van de Romeinen. Tijdens enkele lessen wordt er ook kennisgemaakt met het Griekse alfabet en de Griekse cultuur.In het tweede jaar kan je kiezen voor de basisoptie Klassieke talen om je zo verder voor te bereiden op de tweede graad. 

Natuurlijk kan je na het eerste jaar ook nog kiezen voor alle andere basisopties als je liever andere interesses wilt ontdekken.

Meer info en lessentabellen vind je hier.

Campus-MAX Klassiek Verkennend
Campus-MAX-1 Praktisch Verkennend

Praktisch verkennend (B-stroom)

Denk  je erover in het derde jaar te kiezen voor een arbeidsmarktgerichte studierichting op onze STEM-campus of op  Campus College? Heb je nog geen getuigschrift van het basisonderwijs?  Dan is de keuze Praktisch verkennend met 3 talentenlabo’s echt iets voor jou! Tijdens twee trimesters gaan we voluit voor STEM in de labo’s DOMINO en DESIGN. We reserveren ook één trimester om de zachte sector te verkennen in het labo FEEL GOOD. In dat labo is het thema gezondheid en zorgen voor jezelf en elkaar. 

In het tweede jaar heb je op onze school de keuze uit twee basisopties.

De basisoptie Praktisch verkennend: STEM-technieken

of

De basisoptie Praktisch verkennend: Economie en Organisatie & Maatschappij en Welzijn

Meer info en lessentabellen vind je hier.