Heb je nog geen getuigschrift behaald in de lagere school? Dan kies je bij de inschrijving voor ‘Praktisch verkennend’. Je volgt dan les in de B-stroom waar de aanpak praktijkgericht is.

 

 

Sterk teamwerk

Een team van leerkrachten stak enkele jaren geleden de koppen bij elkaar en droomde van lessen op maat van onze leerlingen, van meer verbinding tussen de verschillende leerkrachten en vakken. Op die manier wilden ze de motivatie verhogen en de leerlingen zichzelf leren aansturen.

Zelfsturing

In de B-stroom zijn er telkens meerdere leerkrachten aanwezig om instructie te geven en jou te coachen. We werken aan zelfstandigheid en zelfsturing. Bij het begin van de week overloopt je klascoach de planning en ontvang je je weekbundel met opdrachten die aan het eind van de week afgewerkt moeten zijn. Je werkt op je eigen tempo en je beslist zelf met welke opdrachten je start.

Verbinding en begeleiding

Op maandagochtend starten we met een groepsmoment. Je kunt dan vertellen hoe je weekend geweest is, hoe je je voelt, enz. We vinden het belangrijk dat elke leerling zich thuis voelt in de groep. Er is tijd en ruimte voor individuele leerlingencontacten, maar ook voor verbindende groepsactiviteiten.

Het team van leerkrachten vergadert wekelijks en bespreekt hoe ze jou nog beter kunnen begeleiden en uitdaging bieden.

Aangepaste lokalen

Onze lokalen zijn aangepast, zodat er ruimte is voor instructie, voor groepswerk en individueel werk. Kom zeker eens een kijkje nemen! Na het tweede jaar kan je kiezen voor een arbeidsmarktgerichte studierichting op onze STEM-campus of op  Campus College.