Laptopproject

Op onze school geven we er een lap (t)op! Elke leerling werkt met een eigen laptop. Onze school biedt jou een laptop met hoesje en een volledig softwarepakket aan.

Wat kost dat?

Info schooljaar 2023-2024

De school zal het grootste deel van de kosten op zich nemen. We staan ook in voor de service en het installeren van de software. Hiervoor vragen we de volgende bijdrage in het 1ste en 2de jaar:

  • 55 euro/jaar servicevergoeding (garantie, herstelling, reservetoestel indien nodig …)
  • 25 euro/jaar softwarekost (ook als je voor je eigen laptop kiest)
  • 100 euro waarborg die je terugkrijgt bij het inleveren van je laptop in goede staat

Je kunt ook kiezen voor je eigen toestel, dat je bijvoorbeeld al in je bezit hebt. Onze service geldt echter alleen op de laptops die je via de school aankoopt

Volgend schooljaar zal er een wijziging zijn in de manier waarop de laptops worden aangeboden. Meer info volgt snel. 

Hoe bewaar ik mijn laptop?

De laptop is voorzien van een stevige beschermhoes om de dagelijkse reis veilig te kunnen maken. Je kan bij het begin van het schooljaar kiezen of je een kluisje ter beschikking hebt waar je je laptop en boeken tijdens de schooluren in kunt bewaren. Dit kluisje is gratis.

Krijg ik ICT-les?

Tijdens de VIP-weken in september leer je hoe je je moet aanmelden op je laptop, hoe Smartschool werkt en hoe je mappen aanmaakt. Zo kun je vlot starten met je laptop! 

Je krijgt ook elke week één MAX-uur ICT waarin je de basis van Word en Excel leert, hoe je kritisch omgaat met het internet, hoe je snel kunt navigeren, en zoveel meer…

Welke software staat er op de laptop?

We installeren de volgende software standaard op je laptop: Office 365 Adobe Creative Cloud Microsoft Teams Antivirus MCAfee, Adobe Acrobat Reader SketchUp Audacity WeZooz Academy GeoGebra …

Welke laptop biedt de school aan?

HP Probook 445 G8 met schermgrootte 14 inch

Garantie

Herstellingen worden zo snel mogelijk uitgevoerd door de ICT-dienst of door een externe dienst. De leerling heeft altijd recht op een vervangtoestel.

Laptobrochure 1e-2e-3e-4e-5e jaar 23-24

Bruikleenovereenkomst 1e-2e-3e-4e-5e jaars digisprong 23-24