Van Sotess naar Campus MAX

Update (14/05/2021 – 11u48): Alle systemen zijn terug online. Ervaar je toch nog ergens een probleem, raadpleeg dan het kort overzicht van de aanpassingen (PDF download) of neem een kijkje bij de meer uitgebreide  handleidingen.  Krijg je het niet opgelost, aarzel dan niet om het te melden via de helpdesk.

De naamsomzetting op onze IT-systemen van Sotess naar Campus MAX start op dinsdagavond 11 mei 2021 om 17u. Vanaf dan kan je tijdelijke problemen ondervinden met Smartschool, het inloggen op je Google-account of het inloggen op je computer. Meestal zijn ze van korte duur.  We verwachten dat alle systemen ten laatste op maandag 17 mei 2021 volledig terug operationeel zijn.
De huidige status van alle individuele systemen kan je hieronder opvolgen. 

 

Status : Smartschool accounts

Smartschool is actief via de nieuwe link https://campusmax.smartschool.be


Status : Googleaccounts

Alle Googleaccounts en groepen zijn omgezet naar Campus MAX. Je kan dus nu inloggen met je nieuw emailadres. Als je de Gmail app op je smartphone gebruikt hoef je waarschijnlijk zelfs niets te doen. In het andere geval moet je de login aanpassen. Vervang het @sotess.be-gedeelte door @campusmax.be.

Ter info: je bent nog steeds bereikbaar op je oude @sotess.be adres en dat laten we nog een aantal jaren zo. Het is dus niet nodig om al je contacten op de hoogte te brengen van de adreswijziging.


Status : Computeraccounts

De computeraccounts en alles wat daarmee verbonden is (Wifi, Office 365, …), is omgezet. Waarschijnlijk ga je hier niets van merken zolang je niet met het schoolnetwerk verbonden bent. Maandagmorgen log je best even af op je computer en log je in met je nieuwe login (eindigend op @campusmax.be). Je computerprofiel blijft behouden. Ook moet je mogelijk opnieuw verbinding maken met het Leotes Wifi-netwerk op je telefoon en/of computer. Je wachtwoord is niet gewijzigd. Weet je je wachtwoord niet meer meer? Maak dan gebruik van onze paswoordresettool.

Status : Andere diensten

Alle andere diensten (zoals Academic Software, de paswoordresettool, ed.) zijn ondertussen ook terug online.


Handleidingen

  • Alle links naar de handleidingen vind je hier terug.
  • Wil je liever een kort, afdrukbaar document dan kan je gebruik maken van het overzicht.